Bratislavský závod Volkswagen Slovakia je Fabrikou roka 2013

04.04.2014 Bratislava

Bratislava 4. apríla (TASR) - Volkswagen Slovakia v Bratislave získal ako vôbec prvý závod zo Slovenska v histórii ocenenie Fabrika roka 2013 (Fabrik des Jahres). Renomovaná cena, ktorú organizuje poradenská spoločnosť A.T. KEARTNEY a odborný nemecký ekonomický magazín Produktion, je už viac ako 20 rokov benchmarkom pre výrobné spoločnosti Európy.

Prvé miesto v kategórii excelentná veľkosériová výroba prebralo z rúk organizátorov vedenie spoločnosti v nemeckom meste Amberg. "Sme hrdí za toto uznanie našej práce. Naša dlhoročná snaha neustále sa zlepšovať sa vyplatila," povedal Albrecht Reimold, predseda predstavenstva Volkswagen Slovakia (VW SK).

Spoločnosť získala ocenenie za štíhle produkčné procesy, neustále inovovanie, zvládanie komplexity produkcie a kvalifikáciu zamestnancov na vysokej úrovni.

Súťaž Fabrika roka odštartovala v roku 1992. O titul sa môžu uchádzať výrobné podniky všetkých odvetví s viac ako 100 zamestnancami. Víťazi súťaže disponujú produkciou, ktorá je príkladným riešením v celosvetovej konkurencii.

TASR informoval Vladimír Machalík, hovorca spoločnosti.
 

Vyberte región